Om rasen

Om rasen

Vi är en liten kennel i en by en mil norr om Luleå i norra Sverige, vi fokuserar på stabila, trevliga och friska familjehundar.  

Tjeckiska varghundar är en korsning på europeisk varg och schäfer framtagen i Tjeckien på 1960 talet och är fortfarande relativt ovanlig i Sverige. Det är en ganska krävande ras som kan behöva mycket stimulans och socialträning och dem kan vara svårare att ensamträna än t.ex. en vanlig schäfer men är man en engagerad hundägare får man en lojal och fantastisk vän för livet. 
Man skall också tänka på att dem har en lång livslängd längre än "vanliga hundar" och kan vara svåra att omplacera då dem blir väldigt präglade av sin flock (även om det inte är omöjligt, en av våra tikar blev omplacerad till oss som unghund och det har fungerat jättebra) så man måste tänka mer än en gång innan man skaffar en valp. Såklart finns vi som uppfödare alltid tillgängliga om man ändå måste omplacera antingen genom att hjälpa till att hitta en ny ägare eller så får hunden flytta till oss. 
Eftersom rasen är ganska ny i Sverige finns inte så många krav på hälsotest, det räcker med genomfört beteende och personlighets test för att hunden skall vara godkänd för avel men vi testar höfter och armbågar samt DNA och för ärftliga sjukdomar som konstaterats vanliga inom rasen. 

Läs gärna mer här https://www.hundstunden.se/hundras/ceskoslovenskyvlcak

Kennel North howling wolves, 97596 Luleå Sverige 
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis!